lördag 6 augusti 2011

Gyllene göskvällar...

Sommarens gösfiske i Blekinge har nått sitt slut för denna gången. Sommarens fiske slutade med en totalsiffra på 7 fångade fiskar. Jag hade hoppats på att komma ut på fler pass än så, men varje pass bjöd på en fin natur och en frihetskänsla som man som sportfiskare söker när den är ute på fisketur. Det gäller att ta vara på den tiden man har och verkligen njuta av det som naturen har att erbjuda.
En sommargös bjuder upp till dans

Tanken var inför sommaren att jag skulle testa flera olika metoder för att försöka fånga sjöns  gösar men i brist på tid så blev fiske konsrntrerat på endast jiggfiske som visade sig vara det mest effektiva. Den största fiske för sommaren blev en fisk på 4kg. Utöver denna låg de andra fiskarna på mellan 2-3,5kg.
4+

 Tyvärr så har medelvikten på fisken i sjön minskat drastiskt som jag nämnde i ett tidigare inlägg de senaste åren. En utav anledningarna är att sjön under de senaste 5 åren har nätfiskats mycket hårt och inget stopp ser ut att komma. Detta är mycket synd då sjön tidigare hyste ett mycket stabilt bestånd av storvuxen gös. Förhoppningarna är såklart att sjöns gösar ska växa sig stora igen men då behövs det sättas ett stopp för detta hårda nätfisket.


Skitfiske på er, Anton Svensson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar