onsdag 28 september 2011

Bilder på drömgäddan!

Igår var Anton som sagt ute och spinnfiskade gädda med några klasskompisar. Siktet var inställt på 10+, men Anton kunde inte ens drömma om vad som skulle hugga efter en timmas fiske. När första timman hade gått stod duon fortfarande utan kontakt med fisk, då drog Anton ett långt kast in mot land och träffade lite gräs som självklart fastnade på kroken. Han började snabbt veva hem betet för att ta bort gräset, men när han minst anade det kom en gädda och klippte betet en halvmeter under ytan. Hugget var brutalt och fajten lika så.
Efter några minuter såg grabbarna fisken för första gången och uppskattade vikten till 9 kilo... Något dom snart skulle få äta upp! Efter ett par rafflande minuter kommer fisken för en andra gång upp till båten. Jocke böjer sig över relingen och får ett stadigt grepp om ett av fiskens gigantiska gällock. Båda har svårt att tro sina ögon när fisken är uppe i båten. Dom lägger snabbt ner henne i en gäddsäck och åker in till land. Väl på land vägs hon till brutala 14,05 kilo och killarna har svårt att tro siffrorna vågen visar. Dags för mätning, och när måttbandet ligger framme utbrister Jocke med andan i halsen. "Anton, du har precis fångat en gädda på 128 centimeter!" 
Efter några snabba bilder släpps damen tillbaka till sitt riktiga hem efter att ha charmat två stackars pojkar...
Äkta kärlek...
Efter denna oförglömliga fångst flöt dagen på ganska lugnt, och Anton kunde gå ner lite i tempo genom att knipa en mindre madam på 7,9...  
Anton gillar långa damer... 

Simma lugnt, Gurra


               

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar